Ei ensimmäistä kertaa. Kun grandees pelasivat Europa League

Unitedin fiasko on kaukana ensimmäisestä kerrasta, kun iso ja jopa Manchester United itse olivat Mestarien liigan lailla.

Arsenal 1999/2000

Tällä kaudella aseet päästivät Europa-liigaan häpeästä 3 – 0 voiton avulla Olympiacosiin, mutta 15 vuotta sitten Fiorentinan tappio lähetti heidät taistelemaan UEFA-Cupin taistelukentällä.

Wards Arsene Wenger teki hyvää työtä finaaliin saakka, lyömällä Nantesia, Deportivoa, Werder Bremeniä ja Lancea, mutta rangaistuspotkukilpailun päättömässä finaalissa turkkilainen Galatasaray osoittautui vahvemmaksi.

Barcelona 2000/01

Barcelona Europa-liigassa? On vaikea kuvitella, mutta kaudella 2000/01 Milano ja Leeds (ei, tämä ei ole kirjoitusvirhe) eivät antaneet katalonialaisten poistua ryhmästä, ja Barcan oli pakko kokeilla käsiään UEFA Cupissa.

”Brugge” ja AEK pyyhkäisi pois tietyn Luis Enriquen tavoitteiden ansiosta, ja sitten puolivälierissä oli lepakko “Celta”. “Liverpool” ei kuitenkaan antanut sitä finaaliin: Gary McAllisterin rangaistuspotkusta tehty maali auttoi.

Liverpool 2002/03

Kaksi voittoa kuudessa pelissä Mestarien liigan ryhmävaiheessa Valenciaa, Baselia ja Spartakia vastaan ​​tarkoitti, että ylpeät Liverpools pelaavat UEFA Cupissa.

Wards Ulie pääsi neljännesfinaaliin voiton ansiosta Vitessen ja Auxerren kanssa, mutta ”brittiläisessä taistelussa” Celticin kanssa Punaiset eivät voineet voittoa. Näytti siltä, ​​että Liverpool taattiin menevän pidemmälle, mutta Celticin erinomainen toinen puolisko lopetti klubin tavoitteet. Viimeisen 10 minuutin aikana Alan Thompson ja John Hartson teki maalin skottilaisten puolesta ja legendaarisen Henrik Larssonin pelattu joukkue meni pidemmälle.

Inter 2003/04

Toisena ollessa Arsenalin jälkeen ei ollut häpeällistä, mutta etten toistanut Moskovan Lokomotivia? Kukaan ei odottanut tätä Interilta.

Neradzurri pelasi epävarmasti, ikään kuin vielä toipumatta shokista. Järkyttävän Sochaux-pelin jälkeen italialaisten hermot rauhoitettiin voitolla Benficasta, mutta Didier Drogban johtama Marcel lopetti Interin pelottavat toiveet, jotka kuitenkin päättivät mielellään tämän painajaisen.