Joker, ajattelija, ystävä, diktaattori: Jürgen Kloppin monet kasvot

“Jos haluat uuden tarinan, erikoisnousun, sen täytyy olla Dortmund”, Klopp sanoi. “Sinun täytyy olla meidän puolellamme.” Viisi vuotta, kun neutraalit ovat jälleen rikki, kun Klopp innostaa usein jännittävää Liverpoolia lauantaiden Mestarien liigan finaaliin Kiovassa Real Madridia vastaan, hänen karisminsa oli yhtä ilmeinen.Mutta ennen kuin Klopp voisi osallistua aiheisiin jalkapallosta politiikkaan, hän muisti, kuinka Dortmund oli myöntänyt voittavan tavoittelun 89. minuutilla Bayernia vastaan. Play Video 1:32 Klopp v Zidane: Mestarien liigan finaali johtajien sanoissa – video

”Se oli liian tuskallista”, hän sanoi pehmeästi. ”Olen peruuttanut melko paljon kaiken tämän pelin ympärillä ja en koskaan katsellut sitä takaisin.” Hän ravisti päätään ja toisti yhden sanan. ”Ei koskaan.”

Tuolloin oli mahdollista tuntea Kloppin halun voittaa Mestarien liigan syvyys. Hän saattaa olla haastateltavimpia, mutta tämä menestyshaku ajaa hänet. Se sattuu voittamaan vain yhden kuudesta kupin finaalista, jossa hänen joukkueensa ovat pelanneet. Vuonna 2012 ensimmäisessä Dortmund voitti Bayern 5-2 Saksan Cupissa. Hän on sen jälkeen menettänyt viisi peräkkäistä.Tämä utelias tilasto on vähemmän mielenkiintoinen kuin tapa, jolla hän galvanisoi tiiminsä.

Haastattelin myös Marco Reusta vuonna 2013 ja Dortmundin eteenpäin vastaus kysyi, miten Klopp auttoi tiimiä. ”Hän tekee meidät onnelliseksi”, Reus sanoi. Fiver: kirjaudu sisään ja hanki päivittäinen jalkapallo-sähköposti.

Kerroksellisemmin Andy Robertson, Liverpoolin jäljellä oleva, joka on ollut Kloppin allekirjoittamisen jälkeen hänet Hullista 11 kuukautta sitten, kertoi minulle viime viikolla, miten “kääpiö käyttää huumoria hyvin taitavasti. Jos hän tuntee, että pojat ovat tiukkoja tai Unibet bonusz asioita ei mene, hän lievittää jännitystä. Hän repi vitsi tai kuulet hänen suuren naurunsa. Hän on fantastinen johtaja, joka tietää tarkalleen, mitä tehdä ja milloin tehdä se. Hänen persoonallisuutensa on niin hyvä, että kun näet hänet sivulle, jonka haluat vain juosta häntä.Haluatko käsitellä häntä, haluat tehdä hänelle hyvää. Mutta ennen kaikkea hän on rauhoittava vaikutus. ”

Kloppin rauhallisuus yksilöllisessä ympäristössä, jopa enemmän kuin hänen huumori tai lämpö, ​​on edelleen selkein vaikutelma haastatteluistamme. Jokerin tai cheerleaderin sijasta hän on valoisa ajattelija, jolla on vielä syvempi emotionaalinen älykkyys, jonka avulla hän voi muodostaa voimakkaan yhteyden ihmisiin. joitakin niistä? ”Isäpuoli”, hän huudahti ennen heijastumista. ”Katsokaa, olen täysin normaali kaveri ja joskus haluan olla heidän ystävänsä. Joskus minun täytyy olla opettaja. Ei ole niin vaikeaa löytää hetki olla ystävä tai… hyvin… [Klopp nauroi] Pohjois-Korean diktaattoria. ”

” Suurin taitoni on tervettä järkeä.On tärkeää, että he ymmärtävät, että jalkapallo on vain yksi osa elämää. Tulossa Mestarien liigan finaaliin kerrot heille arvostavansa tätä hetkiä. Tietenkin he ovat nuoria ja pitävät supertähtiä. Mutta suurina hetkinä he tarvitsevat apua rauhan löytämiseksi. Ei ole tärkeää, jos voitit tai hävitit viimeisen pelin, jos soitit hyvin tai potkaitte palloa kuin isoäitisi. Minun täytyy auttaa ratkaisemaan päätään ja sydämensä ennen tällaista massiivista ottelua. ”Facebook Twitter Pinterest Jürgen Klopp juhlii, kun Borussia Dortmund pääsi vuoden 2013 Mestarien liigan puolifinaaliin. Dortmund menetti lopullisen ja Klopp ei ole koskaan katsonut sitä. Valokuva: Lars Baron / Bongarts / Getty Images

Dortmundissa Klopp hymyili, kun kuuli Reusin tarjouksen onnesta. ”Mitä he havaitsevat, kun he poistuvat klubista, on, että meillä on hyvin erityinen pukuhuone.Alex Fergusonin johtajan salaisuus tulee läpi, kun kuulet mitä entiset pelaajat sanovat hänestä. Heillä on ollut kengät, jotka lentävät kasvoillaan kuten David Beckham, mutta he rakastavat silti ajatusta, jota hän oli valmentanut. Se on suurin kunnia tai kunnianosoitus, jonka voit antaa valmentajalle.

”On tärkeää, että kunnioitat parhaiten pelaajiasi, mutta muista, että olet mies, joka on eniten vastuussa. Meillä kaikilla on sääntöjä johtajina, joten pelaajien kanssa ei keskustella siitä, kuinka paljon koulutamme… Mutta kaikissa muissa Unibet live tapauksissa he voivat tulla minun luokseni ongelman kanssa ja jos minulla on ratkaisu, autan heitä. Jos en tiedä, tuon jonkun toisen vastauksen löytämiseksi. Kentällä se toimii. Mutta jalkapallo ilman hauskaa ei ole suuri. Jos meillä ei ole hauskaa, se olisi outoa. Emmekö ole onnellisia kavereita?Olemme niin typeriä, kun olemme liian huolissaan jalkapallosta. Se ei ole liian vakava ja en näe sitä, että olisit sodassa joukkueen kanssa. ”Olimme ensimmäinen joukkue Saksassa pelaamaan 4-4-2 ilman liberoa. Se oli paras asia, jonka olen koskaan oppinut jalkapallosta.

Hauskan ja mielihyvän tunne, joka valuu Kloppin läpi, olisi merkityksetöntä ilman hänen parhaita joukkueitaan kuvaavaa työtä ja voimaa. Hän sijoittaa myös suurta taktiikkaa ja, kuten hän kertoi minulle Dortmundissa: ”Ensimmäinen inspiraationi oli Wolfgang Frank – valmentajani vuosien ajan toisessa divisioonassa Mainzin kanssa. Hän sai inspiraationsa Arrigo Sacchilta [joka hallinnoi Milanoa peräkkäisissä Euroopan Cupin lopullisissa voitoissa vuosina 1989 ja 1990]. Olimme ensimmäinen joukkue Saksassa pelaamaan 4-4-2 ilman liberoa. Se oli paras asia, jonka olen koskaan oppinut jalkapallosta.Ennen kuin katsoimme Sacchin menetelmiä, ajattelimme, jos muut pelaajat ovat parempia, sinun on menetettävä. Mutta opimme, että voit voittaa paremman joukkueen käyttämällä taktiikkaa.

”Mitä Sacchi teki Maldinin, Baresin, Costacurnan ja Tassotin kanssa oli hämmästyttävää. Heillä oli video heistä ja Wolfgang Frank seurasi sitä 500 kertaa. He laittoivat paikoilleen kentällä ja joutuivat liikkumaan muodostumiseen, kuten lintuihin… wooomf… wooomf… koulutus ilman palloa. Kukaan Saksassa ei tehnyt tätä. Saksassa käytät joko kunnes [Klopp teeskenteli oksentaa] tai pelata jalkapalloa – ei mitään. Ei taktiikkaa. Sitten näimme tämän. Se oli tylsää, mutta yksi maailman parhaista valmentajista, ehkä paras, tekee tämän parhaiden pelaajien kanssa – koska se on välttämätöntä. Joten teimme sen.Joukkueella, joka oli vaarassa mennä alas kolmanteen divisioonaan; Toisen kuuden kuukauden aikana olimme parhaan joukkueen toisessa divisioonassa. rikkoa hänen häviävän juovansa kupin finaalissa. Yhtenäisyys ja vakaumus siitä, että Liverpoolia vastaan ​​Manchester City vastaan ​​neljännesfinaaleissa ja kotona romaneja vastaan ​​puolifinaalissa näyttävät juurensa läheisessä siteessä, jonka hän taistelee pelaajiensa kanssa. siitä, miten Dortmundissa hän ei näyttänyt Barcelonan tiimivideoita pisteytellen kauniita tavoitteita. Sen sijaan hän näytti heille “valokuvia Messiin ja hänen joukkuekavereistaan, jotka juhlivat jokaista tavoitetta, kuten ensimmäistä, mitä he ovat koskaan voittaneet.En käytä videoita, koska en kopioi Barçan tyyliä. Näet kuitenkin, että he juhlivat tavoitteenumeroa 5 868, kuten he eivät ole koskaan ennen saaneet. Tätä pitää aina tuntea – kunnes kuolet. ”Facebook Twitter Pinterest Barcelona, ​​sanoo Klopp,” juhlia tavoitteenumeroa 5 868, kuten he eivät ole koskaan ennen saaneet. Tätä pitää aina tuntea – kunnes kuolette. ”Valokuva: Denis Doyle / Getty Images

Tällainen ilo merkitsee sitä, että Klopp menettää pelaajia rikkaampiin seuroihin.Hän oli vain puoliksi vitsaillessaan, kun hän kertoi minulle: ”Me huusimme 20 minuutin ajan toistensa aseissa, kun Shinji Kagawa lähti Dortmundista Manchester Unitedille”, ja kuinka “se oli kuin sydänkohtaus”, kun Mario Götze suostui liittymään Münchenin Bayern.

Koska Philippe Coutinho jätti Liverpoolin tammikuussa Barcelonaan, Klopp on ollut erittäin vaikuttava parantamaan tiimiä ilman entistä tähtiä. Taktiset valtavuudet, hienot merkinnät ja Kloppin kestävät motivaatiovoimat tarkoittavat Coutinhoa ​​tuskin jääneen huomiotta.

Kloppin näennäisesti maaginen kosketus tuntuu koko klubissa. Viime kuussa oli opettavainen nähdä hänen vuorovaikutuksensa teehuvan kanssa ja kuulla katkelmia Liverpoolin henkilökunnasta.Yksi heistä kertoi minulle, miten Klopp voisi olla ensimmäinen henkilö tanssilattialla klubitoiminnassa, mutta heti kun kaikki liittyvät siihen, hän vetäytyy huomaamattomasti katsomaan paljaan ylpeyden kanssa. Dortmundissa hän vakuutti minulle “tämä on hyvin erityinen klubi – työntekijöiden klubi”, kun hän juoksi mukavasti Bayernin taloudellista voimaa.Tietysti hän olisi nauranut ironiaa, että kun haastattelu oli Guardianissa, meidän oli täytettävä tämä tunnus: “Jürgen Klopp on ylpeä siitä, että hänellä on Puma – Borussia Dortmundin kumppani.” Klopp Liverpoolissa ja hänen ilo jalkapallosta ja elämästä toistui jälleen. “Kuinka et voi rakastaa tätä klubia, tätä kaupunkia, näitä pelaajia?” Hän kysyi.

Viisi vuotta sitten Klopp sanoi: “Minulla on enemmän elämää kuin koskaan ollut – perhe, raha, jalkapallo. Kukaan opettajistani tai vanhemmistani ei koskaan uskonut tämän tapahtuvan minulle. Joten miten tämä täydellinen elämä voi pilata, koska he vievät pelaajamme? ”

Elämä ei ole koskaan täydellinen, Dortmundissa tai Liverpoolissa, ja Klopp tietää, että kunnia Mestarien liigan finaalissa voi olla tuskallisen vaikeasti vaikea.Mutta jos Liverpool voittaa tai häviää Kiovassa, hän palaa ensi kaudella seuraavaan kauteen – samalla kun pelaajat ovat onnellisia kuin taas, he taas juoksevat ja selviytyvät ja yrittävät sydämensä ulos hänelle. Liverpoolin Jordan Hendersonin aikomus ottaa viimeinen askel l,[[631dcba85d133874caf40ff44b90724cagainst Real Read more